Hírek

Művészettel az interkulturális adaptációért - Az ARIADNE projekt meghívója nemzetközi záró konferenciára

A művészettel az interkulturális adaptációért konferencia az ARIADNE nemzetközi együttműködésen alapuló 5 országot felölő projekt záró rendezvényeként valósul meg. A projekt célja olyan művészeti módszereket kutatni, fejleszteni és megvalósítani, amelyek elősegítik a bevándorlók adaptációját, beilleszkedését egy új országban. Ebből a célból összegyűjtöttük az ehhez kapcsolódó elméleteket és a projekt tagjai is leírták, mit gondolnak erről, valamint kidolgoztunk és megvalósítottunk művészeti workshopokat bevándorlókkal és megvizsgáltuk az általunk kifejlesztett kutatási módszerekkel ezek hatásosságát. Mindezek után tudásunkat rendszerezve egy nemzetközi képzést is tartottunk azoknak, akik migránsokkal, hátrányos helyzetű csoportokkal foglalkoznak és szeretnének művészeti tevékenységeket használni munkájukban.
A konferencián mindezeket az elméleteket, módszereket, tapasztalatokat szeretnénk bemutatni, valamint számos más országból( Belgium, Egyesült Királyság,Franciaország, Görögország, Lengyelország,Spanyolország) meghívtunk olyan elismert művészeket, szakembereket, akik az interkulturalitás, migráció, művészet és az itthon még kevésbé ismert közösségi művészet területein tevékenykednek és részvételen alapuló, gyakorlatorientált workshopokon keresztül mutatják majd be munkájukat.

A részletes program csatolva!
A konferencia nyelve angol
A részvétel díjtalan.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

A konferencián a részvétel regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy a konferencián illetve a workshopok-on való részvételi szándékát jelezze!

A regisztráció az alábbi linken érhető el:
https://docs.google.com/a/artemisszio.hu/spreadsheet/viewform?fromEmail=...

Ariadne Konferencia Program.pdfPDF