Alkotói pályázat

Alkotói pályázat

A 2012. évi alkotói pályázat nyertes pályaművei

 

Megosztott első helyezett pályaművek:

 

További kiállított pályaművek:

 


Meghívó a 2012. évi alkotói pályázat díjátdására

 

 


A 2012. évi alkotói pályázat díjazottjai

Kedves „Egymásra Lépni Tilos” alkotói pályázatra jelentkezők!

Örömmel jelentjük be, hogy a zsűri meghozta döntését. A múlt héten közzétett 12 alkotó, 14 alkotásból 7 alkotó, 7 alkotása kap egyenként (nettó) 20.000 forintot. Az alkotásokat még decemberben díjátadóval egybekötött kiállításon szeretnénk bemutatni. A pályázóknak – természetesen különös képen a nyertesek – gratulálunk! A 7 alkotó neve:

1.       Surányi Nóra-Gutema Dávid

2.       Redl Anna

3.       Szűcs Dóra

4.       Takács Mária-Tímár Magdi

5.       Tóth Milán

6.       Kozák Albert

7.       Forrás Zsófia

 


Közlemény a 2012. évi alkotói pályázat kapcsán

Kedves Pályázók!

Az Egymásra Lépni Tilos alkotói pályázatára 2012-ben, 172 alkotással, több mint százan pályáztak. A benyújtott pályaműveket köszönjük és minden egyes alkotónak gratulálunk. A pályázatok magas száma, illetve a benyújtott alkotások érzékenysége optimizmusra ad okot. Az alkotások többsége, témájában és/vagy kivitelezésében olyan magas színvonalú, hogy a kiválasztó bizottság a mai nappal csak azt a 12 pályázót tudja megnevezni, akik alkotásait szeretnénk ki is állítani.  Az első, második és harmadik helyzetet, jövő hét elején tesszük közzé. A 12 alkotó:

1.       Surányi Nóra-Gutema Dávid

2.       Redl Anna

3.       Kacsák Tamás

4.       Szűcs Dóra

5.       Takács Mária-Tímár Magdi

6.       Szakály Réka Anna

7.       Lénher Henriett

8.       Tóth Milán

9.       Glonczi Dzsenifer

10.   Szűcs Zoltán

11.   Kozák Albert

12.   Forrás Zsófia

 


Lezárult a 2012. évi alkotói pályázat

Az Egymásra Lépni Tilos! alkotói pályázat 2012. szeptember 30.-án véget ért.A pályázatra 101 alkotó 172 műve érkezett.

A szakmai zsűri tagjai (Bodoczky István képzőművész; Hargitai Dávid vizuál antropológus, fényképész; Erdélyi Tea esélyegyenlőségi iroda vezető) jelenleg a pályamunkák értékelésén dogoznak.

Eredményhirdetés 2012. november 15.-én várható.


Alkotói pályázat 2012

A Budapest Esély Nonprofit Kft. (postacím: Budapest, VIII. kerület, Őr utca 5-7., www.pestesely.hu) az „Egymásra lépni tilos!” programjának keretében pályázatot hirdet egyéni alkotók számára. A következő üzenet irányvonalak megfelelnek a fenti követelményeknek:

A. Nézőpontváltás: Egymásra lépni tilos! -> Rád is léphetnek! -> Veled is megtörténhet!
B. Tégy úgy, ahogy magaddal szemben elvárnád! Neked milyen lenne?
C. Amikor ezt teszed, akkor éppen diszkriminálsz!

Mindhárom üzenet irányvonal eredménye, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy „intoleránsnak lenni ciki”.

A pályázatra olyan pályaműveket várunk, amelyek felhívják a figyelmet a toleráns magatartás előnyeire, illetve megmutatják azt,

hogy miért „tilos” egymásra lépni. A pályázóktól azt várjuk, hogy mutassák be, hogy Budapest egy élhető és toleráns város, vagy épp mutassanak rá arra, min kellene változtatni, hogy még inkább az legyen.

Alkotói pályázat kiírása:

Alkotói adatlap 2012


Beszámoló a 2011-es Alkotói pályázatról   

Az Egymásra lépni tilos! május 31-én lejárt alkotói pályázatra 87 alkotó küldött összesen 43 fotót, 11 filmet, 28 plakát vagy graffiti tervet, 32 rajzot vagy festményt, 2 zenei alkotást. A fotó mellett a legnépszerűbb az irodalmi kategória volt, ide 42 munka érkezett, versek, mini novellák és esszék vegyesen. A 8 egyéb alkotás között is érdekes, különleges darabok találhatóak. A pályamunkákat elbíráló zsűri tagjai : Bodóczky István festőművész, Hargitai Dávid fotós, antropológus (a Budapest Esély munkatársa) és Garadnay Tea, a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda vezetője voltak.

 A pályázatra annyi remek munka érkezett, hogy a zsűri, az eredeti elképzeléstől eltérően nem első, második és harmadik díjat, hanem három első díjat ad ki. További négy munkát különdíjjal, húsz alkotót pedig ajándékcsomaggal jutalmaz. A legjobb munkákból kiállítási anyag készül, amelyet az Egymásra lépni tilos! stábja szívesen bocsát kulturális, oktatási intézmények, civil szervezetek rendelkezésére. Az alkotások hamarosan elérhetőek lesznek a www.egymasralepnitilos.hu oldalon, és a kampány Facebook oldalán is.
A díjak átadására és a kiállítás megnyitójára a tervek szerint szeptember 20-án kerül sor.

Megosztott első díjat (alkotónként 40.000,- Ft) kap:

A zsűri különdíját nyerte, 20.000,.- Ft értékben:
Egymásra lépni tilos! ajándékcsomagot nyertek:

 


Lezárult a 2011 évi Alkotói pályázat

A május 31-én lejárt alkotói pályázatra 87 alkotó küldött összesen 43 fotót, 11 filmet, 28 plakát vagy graffiti tervet, 32 rajzot vagy festményt, 2 zenei alkotást. A fotó mellett a legnépszerűbb az irodalmi kategória volt, ide 42 munka érkezett, versek, mini novellák és esszék vegyesen. A 8 egyéb alkotás között is érdekes, különleges darabok találhatóak.

A zsűri tagjai: Bodóczky István festőművész, Hargitai Dávid fotós, antropológus (a Budapest Esély munkatársa) és Garadnay Tea, a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda vezetője.

A zsűri a hónap végéig három helyezettet hirdet, különdíjakat ítél oda, a nagyközönség várhatóan vándorkiállításon és onlájn galériában ismerheti meg a legjobb alkotásokat.

Figyeld a fejleményeket a Facebook oldalon és a www.egymasralepnitilos.hu oldalon!


Alkotói pályázat 2011

A Budapest Esély Nonprofit Kft. (postacím: Budapest, VIII. kerület, Őr utca 5-7., www.pestesely.hu) az „Egymásra lépni tilos!” programjának keretében pályázatot hirdet egyéni alkotók számára. A következő üzenet irányvonalak megfelelnek a fenti követelményeknek:

A. Nézőpontváltás: Egymásra lépni tilos! -> Rád is léphetnek! -> Veled is megtörténhet!
B. Tégy úgy, ahogy magaddal szemben elvárnád! Neked milyen lenne?
C. Amikor ezt teszed, akkor éppen diszkriminálsz!

Mindhárom üzenet irányvonal eredménye, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy „intoleránsnak lenni ciki”.

A pályázatra olyan pályaműveket várunk, amelyek felhívják a figyelmet a toleráns magatartás előnyeire, illetve megmutatják azt, hogy miért „tilos” egymásra lépni. A pályázóktól azt várjuk, hogy mutassák be, hogy Budapest egy élhető és toleráns város, vagy épp mutassanak rá arra, min kellene változtatni, hogy még inkább az legyen.


Az Egymásra lépni tilos! című alkotói pályázat eredményei

Mindenki lehet kisebbség. Szőkék, túlsúlyosak, mozgáskorlátozottak, siketek, romák, vallásosak, kisgyermekkel ügyet intézni akarók, idős közlekedők, a fővárosba látogató külföldiek... Budapesten 970 ezer nő, 60 ezer roma ember, 85 ezer fogyatékos személy, 540 ezer idős polgár, 468 ezer, a többségitől eltérő vallású (azaz nem római katolikus) ember él. Belőlük áll össze a lakosság nagy része: a többség a kisebbségek összessége. A sokszínűség ezért épp olyan fontos a Főváros, mint a természet számára. Hiszen épp ez a sokszínűség tesz minket érdekessé, értékessé.

Ne legyünk hát érzéketlenek, vegyük észre, ha intoleránsan viselkednek egy személlyel egy csoporttal szemben! Vegyük észre, ha diszkriminálnak! Vegyük észre, ha mi magunk diszkriminálunk!

Legyen a tolerancia természetes, a diszkrimináció "ciki"! E gondolatok jegyében hirdette meg május 8-án a Budapest Esély Nonprofit Kft. alkotó kedvű idősek és fiatalok számára alkotói pályázatát. A pályázaton bárki indulhatott, kortól, nemtől, lakóhelytől és megszállottságtól függetlenül, akinek tapasztalata, véleménye van a diszkriminációról vagy annak megelőzéséről, és művészi formába tudta önteni. Plakát és graffititervet, fotót, kisfilmeket, rapszövegeket is vártunk szeptember 20-ig.

Az Egymásra lépni tilos! alkotói pályázatra sok értékes pályamű érkezett. Elsősorban a fiatalok voltak aktívak: sok középiskolás fiatalt ragadott meg az esélyegyenlőség, illetve az antidiszkrimináció témája. Mivel a pályázatnak nem volt korosztályi vagy területi megkötése bárki, aki érzékeny volt erre a témára kihasználhatta a benne rejlő kreativitást. Jó néhány alkotás érkezett idősebbektől és vidékiektől is. A zsűri kemény munkájának eredményeképp október közepén minden kategóriában tudtunk győzteseket hirdetni, akik a következők:

Az alkotói pályázat díjátadó ünnepségére november 4-én került sor a Budapest Esély Nonprofit Kft. központjában. A díjazottak sajtónyilvános ünnepségen vették át jutalmukat.(A díjazott pályaművek lejjebb online megtekinthetőek/lejátszhatóak.)

Novembertől működik az Egymásra lépni tilos! kampány honlapja a www.egymasralepnitilos.hu címen, ide is felkerülnek a nyertes pályaművek. A honlapon az érdeklődők értesülhetnek az aktuális hírekről, rendezvényekről és bekapcsolódhatnak játékokba is.
 


A Fotó kategória nyertese:
az Előd team munkája  

A Plakátterv kategória nyertese:
Balázsi Anna munkája

A Graffiti kategória nyertese:
Sárközi Máté munkája

Rebell MC rapje, a Rapszöveg kategória győztese, mely itt meghallgatható:

RIPORT HANGANYAG


Mészáros Borbála spotja,
a Film kategória győztese,
mely az alábbi linkeken megtekinthető:

 


A május 31-én lejárt alkotói pályázatra 87 alkotó küldött összesen 43 fotót, 11 filmet, 28 plakát vagy graffiti tervet, 32 rajzot vagy festményt, 2 zenei alkotást. A fotó mellett a legnépszerűbb az irodalmi kategória volt, ide 42 munka érkezett, versek, mini novellák és esszék vegyesen. A 8 egyéb alkotás között is érdekes, különleges darabok találhatóak.
A zsűri tagjai: Bodóczky István festőművész, Hargitai Dávid fotós, antropológus (a Budapest Esély munkatársa) és Garadnay Tea, a Fővárosi Esélyegyenlőségi Módszertani Iroda vezetője.
A zsűri a hónap végéig három helyezettet hirdet, különdíjakat ítél oda, a nagyközönség várhatóan vándorkiállításon és onlájn galériában ismerheti meg a legjobb alkotásokat.Figyeld a fejleményeket a Facebook oldalon és a www.egymasralepnitilos.hu oldalon!


Alkotói pályázat beküldésének határideje lejárt 05. 31-én 12 órakor. 87 alkotó, 158 alkotást küldött be.
Elbírálás folyamatban van. 


A Budapest Esély Nonprofit Kft. (postacím: Budapest, VIII. kerület, Őr utca 5-7. , www.pestesely.hu ) az “Egymásra lépni tilos!” programjának keretében pályázatot hirdet egyéni alkotók számára.
A következő üzenet irányvonalak megfelelnek a fenti követelményeknek:

A. Nézőpontváltás: Egymásra lépni tilos! -> Rád is léphetnek! -> Veled is megtörténhet!
B. Tégy úgy, ahogy magaddal szemben elvárnád! Neked milyen lenne?
C. Amikor ezt teszed, akkor éppen diszkriminálsz!
 

 Mindhárom üzenet irányvonal eredménye, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy „intoleránsnak lenni ciki”.

A pályázatra olyan pályaműveket várunk, amelyek felhívják a figyelmet a toleráns magatartás előnyeire, illetve megmutatják azt, hogy miért "tilos" egymásra lépni. A pályázóktól azt várjuk, hogy mutassák be, hogy Budapest egy élhető és toleráns város, vagy épp mutassanak rá arra, min kellene változtatni, hogy még inkább az legyen.A pályázatok postai úton vagy személyesen benyújthatók: Budapest Esély Nonprofit Kft. (Budapest,VIII. kerület, Őr utca 5-7.). Kérjük, a borítékon jelöljék a feladót, és írják rá: "Egymásra lépni tilos! pályázat"
 

a 2010-es pályázat győztesei

  • Fotó kategória: Előd team
  • Plakátterv: Balázsi Anna
  • Kisfilm: Mészáros Borbála
  • Graffiti: Sárközi Máté
  • Rap: Rebell MC
Egymásra lépni tilos kampány Pályázati kiírás.docDOC
Egymásra lépni tilos kampány Pályázati adatlap.docDOC
palyazat plakat.jpg
04-Monus Anna-A megágyazás művészete.pdfPDF
10.01-Csomós Róbert-Lesz még feltámadás.pdfPDF
10.02-Csomós Róbert-Tyúktolvajok.pdfPDF
73-Angyal Gyula-Taposások helyett ajtók (1).pdfPDF
51-Bereczkiné Rébb Terézia-Ortol és Neoli.pdfPDF
15-Bugán Adél-rovidebb_diszkrim.pdfPDF
55-Cselli Lászlóné -A pad.pdfPDF
Balázsi Anna_diszkriminácio.pdfPDF
Balázsi Anna_egymásralépni.pdfPDF
Balázsi Anna_egyutt szinesebb.pdfPDF
Balázsi Anna_tolerancia.pdfPDF
BaloghZoltán_egymásralépnitilos.pdfPDF
BaloghZoltán_Ungarische Gulash Suppe.pdfPDF
Bessenyei Katalin.pdfPDF
Buka zsanett.pdfPDF
Doszkocs.pdfPDF
Fodor.pdfPDF
Király Aliz Izabella.pdfPDF
Kúr Edina, Móricz János.pdfPDF
Rózsa Alexandra.pdfPDF
Sárközi Zsolt.pdfPDF
Sófalvi Dorottya .pdfPDF
Szu_cs Zolta_n_ese_lyegyenlo_se_g.pdfPDF
Szu_cs Zolta_n_megku_lo_nbo_ztete_s.pdfPDF
Szu_cs Zolta_n_typo.pdfPDF
14-Karasz edina-akadalyok_nelkul.pdfPDF
75-Rohr Linda-Rohr_Linda_Nem_palya_2011.pdfPDF
03-Szabo Katinka-Egymásra lépni tilos történet-d.pdfPDF
17-szontag jozsef 1.cda
79-Nádasdi Krisztián -11051601.MP3
79-Nádasdi Krisztián -11051602.MP3
09-Tothné Kiskartali Judit-Hétköznapi packa.pdfPDF
Egymásra lépni tilos alkotói pályázat_ kiírás 2012.docDOC
Egymásra lépni tilos alkotói pályázat_ adatlap 2012.docDOC